Ugrás a fő tartalomra

8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.


+3693510251

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 14.

    Motivációs előadást tartott a kozmetikai cég tulajdonosa, Jákob Zoltán

    ​A Nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont meghívására érkezett a városba nemrégiben Jákob Zoltán, egy kozmetikai cég tulajdonosa. A magyar üzletember, milliárdos motivációs előadást tartott a technikumokban és gimnáziumokban tanuló, vizsgák előtt álló diákoknak.

    Motivációs előadást tartott a kozmetikai cég tulajdonosa, Jákob Zoltán

    A médiaszemélyiség Jákob Zoltán tűzpiros sportautójával járja az országot, több helyen megfordult már, hogy inspirációt adjon a fiataloknak. Nagykanizsára azért érkezett, mert a manikűrös és körömdizájner érettségire épülő szakképesítés megszerzésére kizárólag a vizsgaközponton keresztül nyílik lehetőség. Az együttműködés pedig olyan eredményes, hogy az üzletember ellátogatott a városba, hogy találkozzon a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal.

    – Jó érzés volt előttük állni és beszélni azokról a dolgokról, amiben hiszek – fogalmazott Jákob Zoltán. – Sok kérdést tettek fel az életről, a vállalkozásomról, a kudarcokról, de még a párkapcsolati témák is előtérbe kerültek. A srácok megnyíltak előttem, őszintén beszélgettek és ez nagyon megérintett. Ez a tinédzser korosztály az életüknek abban a szakaszában van, amikor elfelejtenek mosolyogni, lelkesedni és kíváncsinak maradni. Egyfajta követelményrendszernek igyekszik megfelelni, s közben elvesztik az előbb felsorolt készségeiket és persze képességeiket. Ezeknek a fontosságára hívtam fel a figyelmüket, hogy hiába jönnek elő problémák, el kell engedniük a berögződéseiket és ki kell mozdulniuk a komfortzónájukból. Nem szabad sok időt az okostelefont bámulni, inkább menjenek társaságba, ismerkedjenek. Aki menedzser vagy vezető lenne a jövőben, ahhoz ismerniük kell a partnereiket. Ehhez viszont emberismeretre van szükségük.

     

     

    Jákob Zoltán minden, az eseményen résztvevő diáknak küldött a Paprikaföldektől a HÉTCSILLAGOS életig - Az önerőből milliárdos sikerreceptjei című legújabb könyvéből.

    – A sikernek sok összetevője van, amellett, hogy elhisszük tenni is kell érte – mondta. – A paprikaföldek jelentette egykor nekem a munkát, de a tanulóknak is fontos lenne megtanulniuk dolgozni és egy célt követni. Az egyetemistákat a vizsgák viszik közelebb a hőn áhított álmaikhoz. Előfordult az életemben, hogy keresztbe tettek, de nem adtam fel, a hátrányból előnyt kovácsoltam. Manapság az közösségi médiafelületeken felvillanó influenszerek nem olyanok, mint amilyennek látszanak. Magyarországon ezek az emberek nem gazdagok, hiába is mutatják azt. Ez az irány téves, ezt senkinek sem ajánlom. A fiatalok inkább nézzenek magukba és ismerjék fel azt, hogy miben tehetségesek, amiben jobbak lehetnek másoknál. Ezért szeretem a tanulmányi, sport vagy szakmai versenyeket, ahol már tényleg meg lehet mutatnia az embernek a valódi értékét. Az influenszerkedést pedig el kell felejteni.

    Az üzletember szerint a mai generáció internetes függősége komoly veszélyeket hordoz, valósággal "odaláncolják" őket bizonyos tartalmak. A tiltás nem jó módszer, viszont az egészséges fejlődésükhöz hús-vér kapcsolatokat kell ápolniuk és ha így tesznek akkor az életben sikeresek lehetnek.

    Jákob Zoltán azzal tűnik fel a közösségi médiában, hogy látványos sportautójából ajándékokat oszt. Leszögezte: már akkor is adakozott, amikor nem látta senki. Beteg gyermekeket, kórházakat segített és látogatott, s ez az irány most is létezik. Azzal, hogy mindezt láthatóvá teszi felhívja a figyelmet arra, hogy mekkora örömet okozhat egy vadidegen embernek. Jó lenne, ha mindenki a saját szintjén segítene, csupán azért, hogy örömet szerezzen bárkinek.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Jók között a legjobbak

    Jók között a legjobbak

    A kiemelkedő eredményeket elért általános és középiskolás diákok munkáját ismerték el csütörtökön az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén a Medgyaszay Házban.

    2024. jún. 13.
    Valós képet kaptak a pedagógusok a szakképzésről

    Valós képet kaptak a pedagógusok a szakképzésről

    A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási szakmai napot szervezett a 6. és 7. osztályos osztályfőnökök részére csütörtökön a Zsigmondy-technikumban.

    2024. ápr. 12.
    Együttműködési megállapodás a Veszprémi Egyetemmel

    Együttműködési megállapodás a Veszprémi Egyetemmel

    Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprémi Egyetemmel a Nagykanizsai Szakképzési Centrum 2024. április 4-én. A megállapodás a Nagykanizsai SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégiumban folyó Oktatási szakasszisztens képzésre vonatkozik.

    2024. ápr. 4.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Nagykanizsai Szakképzési Centrum

        8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.

      • Telefon: +3693510251

        E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

        OM azonosító: 203044

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000047


      2024Nagykanizsai Szakképzési Centrum