Nagykanizsai Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2022. szept. 7.

  Ingyenesen tanulhattak négy nyelven

  Három év alatt 1186 fő tanult ingyenesen az “Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Nagykanizsai Szakképzési Centrumban” című, 149,3 millió forinttal támogatott pályázat keretében.

  Ingyenesen tanulhattak négy nyelven

  Három év alatt 1186 fő tanult ingyenesen az “Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Nagykanizsai Szakképzési Centrumban” című, 149,3 millió forinttal támogatott pályázat keretében.

  A sikeres pályázat előkészítéséről és a tapasztalatokról kedden sajtótájékoztatót tartottak a Nagykanizsai Szakképzési Centrumban (NSZC). Bene Csaba, az NSZC kancellárja kiemelte: a projekt még 2019-ben indult és a pandémia miatt csak az idén nyáron zárult. A programban 1186 fő 120 órás, angol, német, olasz és orosz nyelvű ingyenes képzésen vehetett részt. Az eredetileg vállalt létszámot túlteljesítették, s a nyelvtanárok bevonásával minőségi tudást adhattak át középiskolásoknak és felnőtteknek egyaránt.

  – A nyelvtanulásban azok vehettek részt, akik nem rendelkeztek felsőfokú végzettséggel, illetve 16. életévüket betöltötték, de 65 évnél nem idősebbek – vette át a szót Anda Zoltán, az NSZC főigazgatója. – A középiskolások közül 300 fő csatlakozott a projekthez, míg rajtuk kívül több mint 800 főt kis túlzással az utcáról hívtunk be. Óriási eredmény és közös siker, hogy elértük ezt a számot. Szerencsére mindenki dicsérte a nyelvtanárokat, a képzés színvonalát. Négy nyelven 88 tanfolyam indult el, vagyis maximálisan elégedettek lehettünk. Egyelőre hasonló kiírásról még nem értesültünk, de az szavatolható, hogy a lakosság nyitott lenne rá.

  Ezután a német, olasz és angol nyelvet oktató pedagógusok méltatták a programot, melynek során sokan értékes ismeretekhez juthattak. Néhányan a programban megszerzett plusztudással nyelvvizsgát tettek, míg mások külföldi munkájukban kamatoztatták a tanultakat.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pályaválasztási kiállítás

  Pályaválasztási kiállítás

  A „szakMA-vár” pályaválasztási kiállítás  2023. október 25-én volt került megrendezésre a Kanizsa Arénában, melyet a Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Zala Vármegyei Kormányhivatallal, a Zala Vármegyei kereskedelmi és Iparkamarával és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett.

  2023. okt. 25.

  A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

  A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

  A Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szervezésében csütörtökön a Hotel Königben tartották a kitűnők találkozóját, melyen a májusi, júniusi vizsgaidőszakban kitűnő és jeles érettségi, vagy szakmai bizonyítványt szerzett diákokat köszöntötték.

  2023. júl. 21.

  Elismerték a város legjobb tanulóit

  Elismerték a város legjobb tanulóit

  30 diákot jutalmaztak kiemelkedő eredményeikért ma délután a Medgyaszay Házban. A városi tanévzáró ünnepségen nem csak őket, de felkészítő tanáraikat is köszöntötték. A nagykanizsai tankerület, és a szakképzési centrum intézményeinek tanulói számos területen mutatták meg tehetségüket az idei tanévben is.

  2023. jún. 7.  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Nagykanizsai Szakképzési Centrum

     8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.

    • Telefon: +3630510251

     E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

     OM azonosító: 203044

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000047


    2023Nagykanizsai Szakképzési Centrum