Nagykanizsai Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. jún. 7.

  Elismerték a város legjobb tanulóit

  30 diákot jutalmaztak kiemelkedő eredményeikért ma délután a Medgyaszay Házban. A városi tanévzáró ünnepségen nem csak őket, de felkészítő tanáraikat is köszöntötték. A nagykanizsai tankerület, és a szakképzési centrum intézményeinek tanulói számos területen mutatták meg tehetségüket az idei tanévben is.

  Elismerték a város legjobb tanulóit

  A zeneiskola és a Hevesi-iskola diákjainak előadásai által színesített rendezvényen Balogh László polgármester, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Simon Gyula, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese adták át az okleveleket. Balogh László kiemelte a felkészítő tanárok munkájának fontosságát. Úgy fogalmazott: a pedagógusok tükröt tartottak a diákok tehetségének és szorgalmának, elköteleződésük pedig minden elismerést megérdemel.

  –Esélyt adtak a bennük megnyilvánuló eredetiségnek és a felszín alatt meghúzódó teremtő erőnek. Mert e fiatalok még burjánzanak, kibomlóban vannak, keresve a társadalomban a közösségben betöltendő helyüket, a bennük rejlő képességek magvainak méltó célját. A tanár hivatásának lényege pedig éppen ebben áll. Felfedezni, és felkészíteni erre az útra minden diákot. Megmutatni a szokássá váló apró lépések erejét, kibontva a képességekben rejlő lehetőségeket –fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

  Cseresnyés Péter köszöntőjében a versengés, a verseny fontosságát hangsúlyozta. Úgy véli, a történelem során ez volt az, ami ösztönözte az embereket és a világot a fejlődésre. Szerinte egy verseny olyan visszajelzés, amelyből rájövünk, érdemes tanulni.

  –Ez a verseny, az önök, a ti, a diákok életében is egy nagyon fontos szerepet tölt be. Amikor elmentetek versenyezni, akkor megmutattátok, mit tanultatok az elmúlt időszakban, hol tartatok a tanulás fázisaiban, és ez a verseny visszaigazolta azt, hogy kiválóak vagytok, kiválóak a jók között, és ez a verseny, ez a sok szép eredmény arra biztat mindannyiótokat, hogy folytassátok a tanulást. Folytassátok azért, hogy azt a tanulási folyamatot, amit polgármester úr nagyon szépen kifejtett, tartalommal megtöltve, a saját privát életeteket jobban, szebben, tartalmasabban és célorientáltabban tudjátok megélni – emelte ki Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő.

  A képviselő zárásként kérte a diákokat, hogy ezt a szorgalmat és tudást később a továbbtanulásban, és az élet minden területén hasznosítsák.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pályaválasztási kiállítás

  Pályaválasztási kiállítás

  A „szakMA-vár” pályaválasztási kiállítás  2023. október 25-én volt került megrendezésre a Kanizsa Arénában, melyet a Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Zala Vármegyei Kormányhivatallal, a Zala Vármegyei kereskedelmi és Iparkamarával és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett.

  2023. okt. 25.

  A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

  A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

  A Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szervezésében csütörtökön a Hotel Königben tartották a kitűnők találkozóját, melyen a májusi, júniusi vizsgaidőszakban kitűnő és jeles érettségi, vagy szakmai bizonyítványt szerzett diákokat köszöntötték.

  2023. júl. 21.

  Kiválóan szerepeltek a kanizsai diákok

  Kiválóan szerepeltek a kanizsai diákok

  Az ország legjobbja lett Korosecz Tamás, a Zsigmondy-technikum diákja a rendészeti és közszolgálati ismeretek versenyén. Az ÁSZÉV szolnoki döntőjében összesen 15 fiatal képviselte Nagykanizsát. Korosecz Tamás mellett még két dél-zalai diák, Hörcsöki Aliz és Jandó Péter zárt a legjobb háromban.

  2023. ápr. 18.  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Nagykanizsai Szakképzési Centrum

     8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.

    • Telefon: +3630510251

     E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

     OM azonosító: 203044

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000047


    2023Nagykanizsai Szakképzési Centrum