Ugrás a fő tartalomra

8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.


+3693510251

Széchenyi 2020

Hírek


2023. jún. 7.

    Elismerték a város legjobb tanulóit

    30 diákot jutalmaztak kiemelkedő eredményeikért ma délután a Medgyaszay Házban. A városi tanévzáró ünnepségen nem csak őket, de felkészítő tanáraikat is köszöntötték. A nagykanizsai tankerület, és a szakképzési centrum intézményeinek tanulói számos területen mutatták meg tehetségüket az idei tanévben is.

    Elismerték a város legjobb tanulóit

    A zeneiskola és a Hevesi-iskola diákjainak előadásai által színesített rendezvényen Balogh László polgármester, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Simon Gyula, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese adták át az okleveleket. Balogh László kiemelte a felkészítő tanárok munkájának fontosságát. Úgy fogalmazott: a pedagógusok tükröt tartottak a diákok tehetségének és szorgalmának, elköteleződésük pedig minden elismerést megérdemel.

    –Esélyt adtak a bennük megnyilvánuló eredetiségnek és a felszín alatt meghúzódó teremtő erőnek. Mert e fiatalok még burjánzanak, kibomlóban vannak, keresve a társadalomban a közösségben betöltendő helyüket, a bennük rejlő képességek magvainak méltó célját. A tanár hivatásának lényege pedig éppen ebben áll. Felfedezni, és felkészíteni erre az útra minden diákot. Megmutatni a szokássá váló apró lépések erejét, kibontva a képességekben rejlő lehetőségeket –fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

    Cseresnyés Péter köszöntőjében a versengés, a verseny fontosságát hangsúlyozta. Úgy véli, a történelem során ez volt az, ami ösztönözte az embereket és a világot a fejlődésre. Szerinte egy verseny olyan visszajelzés, amelyből rájövünk, érdemes tanulni.

    –Ez a verseny, az önök, a ti, a diákok életében is egy nagyon fontos szerepet tölt be. Amikor elmentetek versenyezni, akkor megmutattátok, mit tanultatok az elmúlt időszakban, hol tartatok a tanulás fázisaiban, és ez a verseny visszaigazolta azt, hogy kiválóak vagytok, kiválóak a jók között, és ez a verseny, ez a sok szép eredmény arra biztat mindannyiótokat, hogy folytassátok a tanulást. Folytassátok azért, hogy azt a tanulási folyamatot, amit polgármester úr nagyon szépen kifejtett, tartalommal megtöltve, a saját privát életeteket jobban, szebben, tartalmasabban és célorientáltabban tudjátok megélni – emelte ki Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő.

    A képviselő zárásként kérte a diákokat, hogy ezt a szorgalmat és tudást később a továbbtanulásban, és az élet minden területén hasznosítsák.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Valós képet kaptak a pedagógusok a szakképzésről

    Valós képet kaptak a pedagógusok a szakképzésről

    A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási szakmai napot szervezett a 6. és 7. osztályos osztályfőnökök részére csütörtökön a Zsigmondy-technikumban.

    2024. ápr. 12.
    Együttműködési megállapodás a Veszprémi Egyetemmel

    Együttműködési megállapodás a Veszprémi Egyetemmel

    Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprémi Egyetemmel a Nagykanizsai Szakképzési Centrum 2024. április 4-én. A megállapodás a Nagykanizsai SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégiumban folyó Oktatási szakasszisztens képzésre vonatkozik.

    2024. ápr. 4.
    Óvodai nevelő okleveles technikus képzés indul a Cserhátiban

    Óvodai nevelő okleveles technikus képzés indul a Cserhátiban

    A Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Soproni Egyetemmel partnerségi  együttműködési megállapodást írt alá 2024. március 7-én a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán.

    2024. márc. 13.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Nagykanizsai Szakképzési Centrum

        8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.

      • Telefon: +3693510251

        E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

        OM azonosító: 203044

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000047


      2024Nagykanizsai Szakképzési Centrum