Nagykanizsai Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. febr. 2.

  Egészségügyi Szakképzési Verseny

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2022 őszén első alkalommal hirdette meg a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyt, melyhez 42 intézmény csatlakozott országosan, 592 fő tanuló töltötte ki az első forduló feladatlapját.

  Egészségügyi Szakképzési Verseny

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2022 őszén első alkalommal hirdette meg a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyt, melyhez 42 intézmény csatlakozott országosan, 592 fő tanuló töltötte ki az első forduló feladatlapját.

  A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban kedden 22 zalai továbbjutóval zajlott Zala vármegyei döntőn beteg nélküli gyakorlati szituációs feladatot oldottak meg a versenyzők, és az ehhez tartozó tevékenységeket mutatták be szimulációs eszközök használatával. Zala vármegye négy egészségügyi szakképző intézményéből érkeztek a résztvevők. Hét zalai diák érintett a szerdai veszprémi vetélkedőfordulóban is, ahol, a belgyógyászati ismeretek adják a verseny témáit, mondta lapunknak a megmérettetés kezdetekor a szervezők képviseletében Tóthné Födő Gyöngyi, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Vármegyei Területi Szervezete területi elnöke. Az kamara zalai elnöke a megnyitón hangsúlyozta, a verseny pedagógiai célja a magyarországi egészségügyi középfokú szakképzés színvonalának további növelése, a szakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok és felkészítő tanáraik eredményeinek elismerése. Cél továbbá a versenyzők szakmai tudásának felmérése és az egészségügyi szakmák társadalmi presztízsének növelése és a szakképzésbe való belépés vonzóvá tétele.

  A versengő diákokat a szakfelügyeleti szervezet képviseletében köszöntötte a Zala Vármegyei Kormányhivatal Egészségfejlesztési és Igazgatási Osztályának osztályvezetője, Kovács Ilona, aki a megyei tisztifőorvos, dr. Károlyi Sylvia üdvözletét is tolmácsolta, s örömét fejezte ki, hogy a fiatalok szakmai elhivatottságát a versenyen való részvétel is bizonyítja.

  Dancs Jenő, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház ápolási igazgatója, mint házigazda köszöntötte a résztvevőket. Emlékeztetett a verseny névadójának, Kossuth Zsuzsannának (Kossuth Lajos húga) 1848-as tevékenységére, a tábori kórházak felállításának megszervezésére, hiszen ez lett az alapja a hazai ispotályhálózatnak. A zalaegerszegi is a forradalom évében jött létre, ennek megfelelően ünnepelheti idén a kórház fennállása 175. évfordulóját.

  A versenyzők egyenként fél óra alatt mutathatták be a bíráló bizottság tagjainak, miként alkalmazzák megszerzett ismereteiket a gyakorlatban. A 19 induló közül a legjobbnak Vajda Vanessza Szimonetta bizonyult, aki a Nagykanizsai Szakképzési Centrum (SzC) Zsigmondy Vilmos Technikumának a tanulója. Második helyen végzett a zalaegerszegi SzC Deák Ferenc Technikumában tanuló Zsédely Vivien Zsaklin, a harmadikon pedig Szabó Imola, a ZSzC keszthelyi Asbóth Sándor Technikum növendéke. A legjobbak jutalomban is részesültek: az első helyezett 15, a második 10, a harmadik 5 ezer forintos vásárlási utalványt vihetett haza. Az országos döntőt márciusban rendezik a fővárosban.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pályaválasztási kiállítás

  Pályaválasztási kiállítás

  A „szakMA-vár” pályaválasztási kiállítás  2023. október 25-én volt került megrendezésre a Kanizsa Arénában, melyet a Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Zala Vármegyei Kormányhivatallal, a Zala Vármegyei kereskedelmi és Iparkamarával és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett.

  2023. okt. 25.

  A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

  A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

  A Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szervezésében csütörtökön a Hotel Königben tartották a kitűnők találkozóját, melyen a májusi, júniusi vizsgaidőszakban kitűnő és jeles érettségi, vagy szakmai bizonyítványt szerzett diákokat köszöntötték.

  2023. júl. 21.

  Elismerték a város legjobb tanulóit

  Elismerték a város legjobb tanulóit

  30 diákot jutalmaztak kiemelkedő eredményeikért ma délután a Medgyaszay Házban. A városi tanévzáró ünnepségen nem csak őket, de felkészítő tanáraikat is köszöntötték. A nagykanizsai tankerület, és a szakképzési centrum intézményeinek tanulói számos területen mutatták meg tehetségüket az idei tanévben is.

  2023. jún. 7.  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Nagykanizsai Szakképzési Centrum

     8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.

    • Telefon: +3630510251

     E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

     OM azonosító: 203044

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000047


    2023Nagykanizsai Szakképzési Centrum