Nagykanizsai Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. júl. 21.

  A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

  A Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szervezésében csütörtökön a Hotel Königben tartották a kitűnők találkozóját, melyen a májusi, júniusi vizsgaidőszakban kitűnő és jeles érettségi, vagy szakmai bizonyítványt szerzett diákokat köszöntötték.

  A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

  Az eseményen Czémánné Balog Tímea, a tankerületi központ köznevelési és jogi osztályának osztályvezetője köszöntőbeszédében elmondta: idén 126 diákot ismernek el, a rendezvényt a szakképzési centrummal közösen szervezték.

  – A középiskolai tanulmányok sikeres lezárása, az érettségi vizsga letétele, ahogy az elnevezése is mutatja, nemcsak számadás a korábbi években megszerzett tudásról, hanem a befektetett munka eredményeként útlevél a diákok álmainak megvalósításához – folytatta. – A középiskolás igazgatók csokorba kötötték, ki milyen úton indul a nagybetűs élet felé. Tanulnak majd mérnöknek, tanárnak, közgazdásznak, grafikusnak, orvosnak, nyelvésznek és pszichológusnak is. Komoly teljesítmény jelesnek és kitűnőnek lenni, ehhez szükség van szorgalomra, erős akartra, küzdésre és alázatra.

  Ezt követően Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja szólt a megjelent tanulókhoz. Kiemelte: a technikusi és szakmunkásképzésben kiválóan teljesítő kőművesek, szerkezetlakatosok, fodrászok és kozmetikusok ünnepét is tartják ilyenkor.

  – Nem csak az érettségi megszerzése és a felsőfokú tanulmányok fontosak a társadalomban, a középfokú szakképzésnek is ugyanolyan értéke van – mondta a kancellár.

  Balogh László polgármester megnyitóbeszédében gratulált a kanizsai három gimnázium és a három technikum jelesre és kitűnőre vizsgázott diákjainak, akik ezzel a teljesítményükkel öregbítik a város jó hírét.

  – Ilyen sokan még soha nem szerepeltek ilyen remekül – hangsúlyozta a polgármester. – Kanizsa az idén Tehetségbarát város címet kapott, melynek letéteményeseit itt köszöntjük. Jó lenne, ha gyökereikről nem feledkeznének meg, és a tanulmányaik, utazásaik után visszatérnének.

  Cseresnyés Péter ország­gyűlési képviselő ugyancsak elismerte a központ és a centrum munkáját, ugyanakkor a baloldali többségű közgyűlés, hangsúlyozta a politikus, még a fiatalok elismerését sem tartotta támogatható ügynek. Leszögezte: erre a kitartásra az élet minden területén szükség lesz, ezért arra biztatta a tanulókat, hogy ezt a jó szokásukat tartsák meg.

  Az ünnepség végén a szervezők és a polgármester könyv­utalvánnyal ismerte el a fiatalok teljesítményét.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pályaválasztási kiállítás

  Pályaválasztási kiállítás

  A „szakMA-vár” pályaválasztási kiállítás  2023. október 25-én volt került megrendezésre a Kanizsa Arénában, melyet a Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Zala Vármegyei Kormányhivatallal, a Zala Vármegyei kereskedelmi és Iparkamarával és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett.

  2023. okt. 25.

  Elismerték a város legjobb tanulóit

  Elismerték a város legjobb tanulóit

  30 diákot jutalmaztak kiemelkedő eredményeikért ma délután a Medgyaszay Házban. A városi tanévzáró ünnepségen nem csak őket, de felkészítő tanáraikat is köszöntötték. A nagykanizsai tankerület, és a szakképzési centrum intézményeinek tanulói számos területen mutatták meg tehetségüket az idei tanévben is.

  2023. jún. 7.

  Kiválóan szerepeltek a kanizsai diákok

  Kiválóan szerepeltek a kanizsai diákok

  Az ország legjobbja lett Korosecz Tamás, a Zsigmondy-technikum diákja a rendészeti és közszolgálati ismeretek versenyén. Az ÁSZÉV szolnoki döntőjében összesen 15 fiatal képviselte Nagykanizsát. Korosecz Tamás mellett még két dél-zalai diák, Hörcsöki Aliz és Jandó Péter zárt a legjobb háromban.

  2023. ápr. 18.  • KIM
  • IKK
   Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Nagykanizsai Szakképzési Centrum

     8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.

    • Telefon: +3630510251

     E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

     OM azonosító: 203044

     Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000047


    2023Nagykanizsai Szakképzési Centrum