Ugrás a fő tartalomra

8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.


+3693510251

Széchenyi 2020

Hírek


2023. júl. 21.

    A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

    A Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szervezésében csütörtökön a Hotel Königben tartották a kitűnők találkozóját, melyen a májusi, júniusi vizsgaidőszakban kitűnő és jeles érettségi, vagy szakmai bizonyítványt szerzett diákokat köszöntötték.

    A kitűnőket köszöntötték Nagykanizsán

    Az eseményen Czémánné Balog Tímea, a tankerületi központ köznevelési és jogi osztályának osztályvezetője köszöntőbeszédében elmondta: idén 126 diákot ismernek el, a rendezvényt a szakképzési centrummal közösen szervezték.

    – A középiskolai tanulmányok sikeres lezárása, az érettségi vizsga letétele, ahogy az elnevezése is mutatja, nemcsak számadás a korábbi években megszerzett tudásról, hanem a befektetett munka eredményeként útlevél a diákok álmainak megvalósításához – folytatta. – A középiskolás igazgatók csokorba kötötték, ki milyen úton indul a nagybetűs élet felé. Tanulnak majd mérnöknek, tanárnak, közgazdásznak, grafikusnak, orvosnak, nyelvésznek és pszichológusnak is. Komoly teljesítmény jelesnek és kitűnőnek lenni, ehhez szükség van szorgalomra, erős akartra, küzdésre és alázatra.

    Ezt követően Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja szólt a megjelent tanulókhoz. Kiemelte: a technikusi és szakmunkásképzésben kiválóan teljesítő kőművesek, szerkezetlakatosok, fodrászok és kozmetikusok ünnepét is tartják ilyenkor.

    – Nem csak az érettségi megszerzése és a felsőfokú tanulmányok fontosak a társadalomban, a középfokú szakképzésnek is ugyanolyan értéke van – mondta a kancellár.

    Balogh László polgármester megnyitóbeszédében gratulált a kanizsai három gimnázium és a három technikum jelesre és kitűnőre vizsgázott diákjainak, akik ezzel a teljesítményükkel öregbítik a város jó hírét.

    – Ilyen sokan még soha nem szerepeltek ilyen remekül – hangsúlyozta a polgármester. – Kanizsa az idén Tehetségbarát város címet kapott, melynek letéteményeseit itt köszöntjük. Jó lenne, ha gyökereikről nem feledkeznének meg, és a tanulmányaik, utazásaik után visszatérnének.

    Cseresnyés Péter ország­gyűlési képviselő ugyancsak elismerte a központ és a centrum munkáját, ugyanakkor a baloldali többségű közgyűlés, hangsúlyozta a politikus, még a fiatalok elismerését sem tartotta támogatható ügynek. Leszögezte: erre a kitartásra az élet minden területén szükség lesz, ezért arra biztatta a tanulókat, hogy ezt a jó szokásukat tartsák meg.

    Az ünnepség végén a szervezők és a polgármester könyv­utalvánnyal ismerte el a fiatalok teljesítményét.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Valós képet kaptak a pedagógusok a szakképzésről

    Valós képet kaptak a pedagógusok a szakképzésről

    A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási szakmai napot szervezett a 6. és 7. osztályos osztályfőnökök részére csütörtökön a Zsigmondy-technikumban.

    2024. ápr. 12.
    Együttműködési megállapodás a Veszprémi Egyetemmel

    Együttműködési megállapodás a Veszprémi Egyetemmel

    Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprémi Egyetemmel a Nagykanizsai Szakképzési Centrum 2024. április 4-én. A megállapodás a Nagykanizsai SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégiumban folyó Oktatási szakasszisztens képzésre vonatkozik.

    2024. ápr. 4.
    Óvodai nevelő okleveles technikus képzés indul a Cserhátiban

    Óvodai nevelő okleveles technikus képzés indul a Cserhátiban

    A Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Soproni Egyetemmel partnerségi  együttműködési megállapodást írt alá 2024. március 7-én a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán.

    2024. márc. 13.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Nagykanizsai Szakképzési Centrum

        8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.

      • Telefon: +3693510251

        E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

        OM azonosító: 203044

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000047


      2024Nagykanizsai Szakképzési Centrum