Ugrás a fő tartalomra

8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.


+3693510251

Széchenyi 2020

Projektek


Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Nagykanizsai Szakképzési Centrum épületein

A projekt műszaki tartalma:

 

Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolája
(8800 Nagykanizsa, Hunyadi utca 18.- iskola, tornacsarnok)

Az iskolaépületre egy 50 kW csatlakozási teljesítményű, 196 db 255 kWp teljesítményű  napelem panelből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer egy inverteren keresztül kerül a hálózatra csatlakoztatásra. A napelemes rendszer lapostetőre kerül telepítésre, alumínium tartószerkezettel, betonlap súlyozással. Az inverterektől a kábel a napelemes AC elosztóig, majd az épületben erre alkalmas rákötési pontig, kábelcsatornában kerül elvezetésre. A légköri zavarok okozta hálózati túlfeszültség kezeléséra DC oldalon túlfeszültség levezetőket alkalmazunk. Továbbá az inverter, mint nagy értékű berendezés védelmére DC túláram védelmet alkalmazunk. Az inverter a közcélú hálózattal szinkronban dolgozik, feszültség kimaradás esetén lekapcsol.

A tornacsarnok épületére egy 25 kW csatlakozási teljesítményű, 98 db 255 kWp teljesítményű napelem panelből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer egy inverteren keresztül kerül a hálózatra csatlakoztatásra. A napelemes rendszer lapostetőre kerül telepítésre, alumínium tartószerkezettel, betonlap súlyozással. Az inverterektől a kábel a napelemes AC elosztóig, majd az épületben erre alkalmas rákötési pontig, kábelcsatornában kerül elvezetésre. A légköri zavarok okozta hálózati túlfeszültség kezeléséra DC oldalon túlfeszültség levezetőket alkalmazunk. Továbbá az inverter, mint nagy értékű berendezés védelmére DC túláram védelmet alkalmazunk. Az inverter a közcélú hálózattal szinkronban dolgozik, feszültség kimaradás esetén lekapcsol.

 

Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolája Petőfi Utca 5. Telephelye
(8800 Nagykanizsa, Petőfi utca 5.)

Az épületre egy 25 kW csatlakozási teljesítményű, 98 db 255 kWp teljesítményű napelem panelből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer egy inverteren keresztül kerül a hálózatra csatlakoztatásra. A napelemes rendszer lapostetőre kerül telepítésre, alumínium tartószerkezettel, betonlap súlyozással. Az inverterektől a kábel a napelemes AC elosztóig, majd az épületben erre alkalmas rákötési pontig, kábelcsatornában kerül elvezetésre. A légköri zavarok okozta hálózati túlfeszültség kezeléséra DC oldalon túlfeszültség levezetőket alkalmazunk. Továbbá az inverter, mint nagy értékű berendezés védelmére DC túláram védelmet alkalmazunk. Az inverter a közcélú hálózattal szinkronban dolgozik, feszültség kimaradás esetén lekapcsol.

 

Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolája Erdész Utcai Telephelye
(8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.)

Az épületre egy 25 kW csatlakozási teljesítményű, 110 db 255 kWp teljesítményű napelem panelből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer egy inverteren keresztül kerül a hálózatra csatlakoztatásra. A napelemes rendszer lapostetőre kerül telepítésre, alumínium tartószerkezettel, betonlap súlyozással. Az inverterektől a kábel a napelemes AC elosztóig, majd az épületben erre alkalmas rákötési pontig, kábelcsatornában kerül elvezetésre. A légköri zavarok okozta hálózati túlfeszültség kezeléséra DC oldalon túlfeszültség levezetőket alkalmazunk. Továbbá az inverter, mint nagy értékű berendezés védelmére DC túláram védelmet alkalmazunk. Az inverter a közcélú hálózattal szinkronban dolgozik, feszültség kimaradás esetén lekapcsol.

 

Nagykanizsai SZC Thúry György Szakképző Iskolája
(8800
Nagykanizsa, Kisfaludy utca 2.)

Az épületre egy 50 kW csatlakozási teljesítményű, 196 db 255 kWp teljesítményű napelem panelből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer egy inverteren keresztül kerül a hálózatra csatlakoztatásra. A napelemes rendszer lapostetőre kerül telepítésre, alumínium tartószerkezettel, betonlap súlyozással. Az inverterektől a kábel a napelemes AC elosztóig, majd az épületben erre alkalmas rákötési pontig, kábelcsatornában kerül elvezetésre. A légköri zavarok okozta hálózati túlfeszültség kezeléséra DC oldalon túlfeszültség levezetőket alkalmazunk. Továbbá az inverter, mint nagy értékű berendezés védelmére DC túláram védelmet alkalmazunk. Az inverter a közcélú hálózattal szinkronban dolgozik, feszültség kimaradás esetén lekapcsol.

 

Projektadatok

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Nagykanizsai Szakképzési Centrum
8800 Nagykanizsa, Erdész u. 30.
Telefon: +36-93/510-251
E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

A projekt címe:
„Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Nagykanizsai Szakképzési Centrum épületein”

A pályázat azonosító száma: KEHOP-5.2.11-16-2016-00038
A projekt időtartama: 2017.03.10 – 2017.12.31.
A támogatás összege: 105 235 965 Ft
A támogatás mértéke: 100%

A fejlesztéssel érintett ingatlanok (megvalósítási helyszínek):

 • Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolája
  Nagykanizsa, Hunyadi utca 18. (iskola)
  Nagykanizsa, Hunyadi utca 18. (tornacsarnok)
 • Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolája Petőfi Utca 5. Telephelye
  Nagykanizsa, Petőfi utca 5.
 • Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolája Erdész Utcai Telephelye
  Nagykanizsa, Erdész utca 30.
 • Nagykanizsai SZC Thúry György Szakképző Iskolája
  Nagykanizsa, Kisfaludy utca 2.

 

Projekttel kapcsolatos további információk:

Bene Csabafőigazgató, projektmenedzser
e-mail: bene.csaba@nagykanizsa.huKIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Nagykanizsai Szakképzési Centrum

   8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.

  • Telefon: +3693510251

   E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

   OM azonosító: 203044

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000047


  2024Nagykanizsai Szakképzési Centrum