Ugrás a fő tartalomra

8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.


+3693510251

Széchenyi 2020

Projektek


Erasmus Program

Az Erasmus program célja, hogy az európai diákok kulcskompetenciáinak és készségeinek fejlesztését, különös tekintettel a munkaerőpiac és a társadalmi kohézió szempontjából fontos készségekre elsősorban tanulmányi célú mobilitások, illetve az oktatási-képzési intézmények és a cégek közötti együttműködéssel segítse. Emellett a minőség, az innováció és a nemzetköziesítés erősítését az oktatási-képzési intézményekben, elsősorban nemzetközi együttműködések segítségével, változatos szereplők bevonásával kívánja elérni. A szakpolitikai reformok és az oktatási rendszerek modernizációját pedig, elsősorban szakpolitikai együttműködésekkel, az Unió átláthatóságot és elismertetést szolgáló eszközeinek hatékonyabb használatával, valamint a jó gyakorlatok megosztásával támogatja.

Nagykanizsai Szakképzési Centrum akkreditált Erasmus-mobilitási konzorciumban résztvevő iskolái teljes mértékben elkötelezettek az Erasmus program céljai iránt, és korábban már volt alkalmuk részt venni különböző külföldi szakmai utazások/mobilitások és továbbképzések megvalósításában.

Ilyenek voltak a:

– Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Technikum és Kollégium „Cserhátis diákok külföldi szakmai gyakorlaton projektje, amelynek megvalósítására 2021-ben kerül sor.

– Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry Görgy Technikum 2015-ben megvalósult szakmai mobilitási projektje, amelynek keretein belül 2015 júniusában a diákok 2 hetet tölthettek el a horvátországi Opatijában szakmai ismereteik bővítésre céljából szállodai vendéglátás terén.

– Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Technikum 20 tanulója Hátrányos helyzetből az élvonalba! című pályázat keretében Nova Goricában 3 hétig informatika ágazat, egészségügy ágazat és fodrász szakmákban vehetett részt szakmai gyakorlaton. Illetve ugyanezen névvel az iskola 2018-ban is sikeresen támogatást nyert szakmai mobilitás lebonyolítására.

Nemzetközi ambícióink eléréséhez, valamint határon átívelő csereprogramok és együttműködési projektek megvalósításához újabb esély kapott a Nagykanizsai Szakképzési Centrum, ugyanis 2021 tavaszán elnyerte az Európai Unió által biztosított tanúsítványt, Erasmus-akkreditációt a köznevelés terén. Az Erasmus-akkreditáció elnyerése azt igazolja, hogy a pályázó a szervezete fejlesztését célzó átfogó törekvés keretében – tervet dolgozott ki annak érdekében, hogy minél több diáknak és tanárnak legyen lehetősége nemzetközi programokban, magas színvonalú mobilitási tevékenységekben részt venni. Az akkreditáció azt is jelenti, hogy a konzorcium egyszerűsített hozzáférést kap a jövőbeni (2021-2027-es időszakra szóló) Erasmus program által finanszírozott lehetőségekhez (külföldi szakmai utak, nyelvtanulás, szakmai továbbképzés stb…)

 

További Erasmus+ hírek:

Nagykanizsai SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium

Nagykanizsai SzC Thúry György Technikum

Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikum

Erasmus Program


Csatolt fájlok

Erasmus+ beszámoló.pptx

Letöltés

Lezárult a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Erasmus+ akkreditációjának 1. projektéve.pdf

Letöltés


KIMIKK
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Nagykanizsai Szakképzési Centrum

   8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.

  • Telefon: +3693510251

   E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

   OM azonosító: 203044

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000047


  2024Nagykanizsai Szakképzési Centrum