Ugrás a fő tartalomra

8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.


+3693510251

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 12.

    Valós képet kaptak a pedagógusok a szakképzésről

    A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási szakmai napot szervezett a 6. és 7. osztályos osztályfőnökök részére csütörtökön a Zsigmondy-technikumban.

    Valós képet kaptak a pedagógusok a szakképzésről

    Az eseményt Anda Zoltán, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg. Elmondta: az általános iskolás tanároknak kiemelt szerepük van abban, hogy a diákok és a szüleik milyen képet kapnak a centrumhoz tartozó Zsigmondy-, Cserháti- és Thúry-technikumokban folyó képzésekről.

    – Igyekszünk ezeken a pályaorientációs napokon a lehető legfrissebb információkkal ellátni őket, olyan valós képet adni az intézményekről, mely után szívesen ajánlják azokat a tanulóiknak – folytatta. – Nem csak beszélünk a technikumokról, de személyes látogatásra is lesz lehetőség, ahol a tanműhelyek életébe kaphatnak betekintést. Szeretnénk, ha megalapozott információk birtokában olyan szakma felé terelnék a diákokat, melyekben megtalálhatják magukat.

    Ezt követően Bangó-Rodek Viktória, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési csoportjának vezetője megerősítette a főigazgató által elmondottakat. Hozzátette: a képzési rendszer változásait, újdonságait ismertették a jelenlévőkkel, hogy miként lehet a lehető legjobb döntés felé terelni a tanulókat.

    – A közös gondolkodás, hogy mi legyen a gyerekkel, elkerülhetetlen – mondta Laukó Emőke, a Zsigmondy-technikum igazgatója. – Sok változás történt a szakképzésben, amiről jó tudni. Lényeges ismerni ezek előnyeit, hiszen meggyőződésem, hogy sok gyerek jobban érezné magát technikumban, szakmában, mint egy gimnáziumban. Utóbbi helyen nem biztos, hogy megvalósulnak az álmai.

    Majd L. Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a Személyiségfejlesztő Akadémia alapítója a Generációk közötti kommunikáció címmel tartott előadást. Többek között beszélt arról, hogy a tanárok és a diákok között mekkora szakadék tátong, ám ennek áthidalására vannak jó technikák, amivel harmonikusabbá válhat a kapcsolat.

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Együttműködési megállapodás a Veszprémi Egyetemmel

    Együttműködési megállapodás a Veszprémi Egyetemmel

    Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprémi Egyetemmel a Nagykanizsai Szakképzési Centrum 2024. április 4-én. A megállapodás a Nagykanizsai SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégiumban folyó Oktatási szakasszisztens képzésre vonatkozik.

    2024. ápr. 4.
    Óvodai nevelő okleveles technikus képzés indul a Cserhátiban

    Óvodai nevelő okleveles technikus képzés indul a Cserhátiban

    A Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Soproni Egyetemmel partnerségi  együttműködési megállapodást írt alá 2024. március 7-én a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán.

    2024. márc. 13.
    Pályaválasztási kiállítás

    Pályaválasztási kiállítás

    A „szakMA-vár” pályaválasztási kiállítás  2023. október 25-én volt került megrendezésre a Kanizsa Arénában, melyet a Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Zala Vármegyei Kormányhivatallal, a Zala Vármegyei kereskedelmi és Iparkamarával és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett.

    2023. okt. 25.


    KIMIKK
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Nagykanizsai Szakképzési Centrum

        8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.

      • Telefon: +3693510251

        E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu

        OM azonosító: 203044

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000047


      2024Nagykanizsai Szakképzési Centrum